Ако притежавате бизнес, който включва преместване на тежки предмети, тогава е вероятно да притежавате мотокар или да обмисляте да закупите такъв. Въпреки това, може да не знаете, че мотокарите могат да допринесат за глобалното затопляне чрез емисиите на парникови газове и химикали от оловни батерии. Въглеродните емисии се увеличават в световен мащаб, така че е важно всеки да направи своята част, за да предотврати по-нататъшно унищожаване на планетата. Тази статия ще ви разкаже за проблемите, които парниковите газове, по-специално въглеродният диоксид, могат да причинят и какво можете да направите вие ​​и вашият бизнес, за да помогнете, като например избора на електрически мотокар, емисиите могат да бъдат намалени. Прочетете, за да разберете как вашият бизнес може да стане по-екологичен и да спести пари днес.

Защо твърде много въглероден диоксид е опасно?

Въглеродният диоксид е парников газ. Парниковите газове се произвеждат от хора, изгарящи изкопаеми горива като бензин, който се използва в машини като традиционните дизелови или газови мотокари и автомобили. Тези газове сега са на най-високите нива, които са били регистрирани някога, и ако не предприемем сериозни действия, е малко вероятно да намалят. 

Въглеродният диоксид съставлява 75% от всички парникови газове, изпускани в атмосферата и може да се задържи приблизително до 1000 години. Ето защо е важно да се намери алтернативен източник на енергия на изкопаемите горива, тъй като толкова повече изкопаеми горива изгаряме.

Важно е да се вземе предвид точно колко парникови газове се отделят от всяка страна годишно, тъй като можем да установим модел и да се опитаме да се насочим към проблемите на всяка страна поотделно.

Колко въглероден диоксид се отделя в световен мащаб?

Според проучване, извършено от <a href=”https://www.wlpga.org/wp-content/uploads/2018/10/LPG-for-Forklift-Trucks-2018.pdf”>Atlantic Consulting</a >, различните страни имат различни нива на въглеродни емисии и не е изненада, че повечето от тях са причинени от тежката промишленост и машини като мотокари и други инсталации. Държавите по света предприемат действия за намаляване на въглеродните си емисии. 

В Австралия се използва 789 g CO2/kWh електроенергия. Те подписаха Парижкото споразумение за климата и се стремят да намалят емисиите си с 26-29% до 2030 г. Те използват своя фонд за намаляване на емисиите (EMF), за да инвестират в бизнеса и фермерите за намаляване на емисиите си. 

Япония има 572 g CO2/kWh въглерод. През 2018 г. Япония създаде своя Стратегически енергиен план с поставени цели за 2030 г. Планът имаше за цел да намали използването на въглища от 32 на 26 процента, да увеличи възобновяемите енергийни източници от 17 на 22-24 процента и да увеличи ядрената енергия от 6 на 20-22 процента. процента от микса за производство на енергия. 

Европа също работи за намаляване на въглеродните си емисии. ЕС въведе законодателство за намаляване на емисиите с най-малко 40% до 2030 г. – като част от климатичната и енергийна рамка на ЕС за 2030 г. и принос към Парижкото споразумение. Това ще бъде направено по различни начини, включително: законодателство за възобновяема енергия, енергийна ефективност и управление на енергийния съюз и действия за климата.

Същото проучване посочва, че докато електрическите мотокари не отделят изпарения от ауспуха, използването на традиционни оловно-киселинни батерии все още може да допринесе за унищожаването на околната среда. Въпреки това, използването на мотокари с литиево-йонни батерии може да предотврати това. Прочетете, за да разберете какво точно представляват литиево-йонните батерии и как те могат да помогнат за опазването на околната среда и парите ви.

Литиево-йонни батерии и намалени емисии от електрически мотокар

Литиево-йонните батерии са страхотни икономии на енергия в сравнение с традиционните батерии. Ако търсите да закупите мотокар, но сте загрижени за въздействието върху околната среда, тогава трябва да потърсите мотокар, който се захранва от литиево-йонни батерии. Литиево-йонните батерии се използват от около 30 години, но едва наскоро размерът и капацитетът на тези батерии бяха увеличени, така че те да работят с по-големи машини, а не само с лаптопи и мобилни телефони, за каквито са били проектирани първоначално. Литиевите батерии вече могат да се използват за по-големи елементи от машини като електрически мотокари, автомобили и велосипеди. Литият е лек и реактивен метал, което означава, че е идеален за тежко оборудване като мотокари, тъй като няма да добави твърде много допълнително тегло и може да съхранява много енергия в своите химически връзки, която се освобождава с постоянна скорост.

Защо литиево-йонните батерии са важни за мотокарите?

Може би се чудите каква е връзката между мотокарите, литиево-йонните батерии и намаляването на въглеродните емисии досега. Е, тъй като традиционните мотокари работят с киселинни батерии или изкопаеми горива, те са считани за замърсители и са лоши за планетата. Въпреки това, с използването на литиево-йонни батерии, ние навлизаме в ново поколение мотокари, които нямат огромно въздействие върху околната среда, не тежат толкова, колкото тези батерии са леки и могат да работят по-дълго, докато литиево-йонните батерии се съхраняват повече електричество.

Традиционните оловно-киселинни батерии са лоши за околната среда и когато се разпадат, отделят вредни химикали във въздуха и почвата. Литиево-йонните батерии изискват по-малко зареждане от оловно-киселинните батерии, така че използвайте по-малко енергия, спестявайки енергия. Намаляването на консумацията на енергия не само помага за околната среда, но е и по-евтино за вас в дългосрочен план, тъй като литиево-йонните отнема по-малко време за зареждане и притежават повече мощност от оловната киселина.

EFL302

В този момент се надяваме, че знаете ползите от закупуването на мотокар с литиево-йонни батерии пред модел на изкопаемо гориво или традиционен модел оловно-киселинна батерия. Много мотокари вече имат литиево-йонни батерии, така че има богат избор, което може да бъде объркващо. Страхотен модел мотокар, който се предлага горещо препоръчан е EFL302.

Мотокар EFL302 съчетава предимствата на електрическите мотокари с IC мотокари. Вместо неефективна, вредна за околната среда оловно-киселинна батерия, има инсталирана литиево-йонна батерия 205AH. Това също означава, че дизелов двигател не е включен, като се избягват всякакви ненужни, вредни емисии. Мотокарът има и други фантастични характеристики като голямо шофьорско отделение, здраво шаси, големи колела и стандартни компоненти. Литиево-йонните батерии обикновено са много по-леки от традиционните дизелови двигатели и оловно-киселинните батерии, така че трябва да бъде по-лесно за оператора. Не забравяйте, че литиево-йонните батерии държат повече заряд и отнемат по-малко време за зареждане от традиционните оловно-киселинни батерии, така че това ще спести на вас и вашия бизнес време и пари.

Големите колела на мотокара го правят подходящ за използване на открито и на закрито. Този модел може бързо да привлече член на персонала към фабриката и да се справи с голямо тегло. Той е идеален за работа на открито, тъй като колелата имат фантастично сцепление и са подходящи за всякакви терени, което означава, че можете да транспортирате крехки стоки като оборудване или други деликатни товари, без да се счупят.

Основните предимства на дизеловия мотокар все още съществуват, тъй като този дизайн на мотокар е базиран на дизелов модел, но с много по-ефективна литиево-йонна батерия. Този модел има всички предимства, възможности за управление и кормилна мощност на дизел, но смяната на литиево-йонна батерия означава по-малко време за зареждане и повече време за шофиране. Това също ще спести пари.

Капацитетът на този мотокар е 3000 кг, което означава, че можете да пренасяте тежък товар бързо и ефективно през вашия склад или между сгради. Обикновено дизеловият мотокар би изгорил много изкопаеми горива, като носи това тегло, но мотокар с литиево-йонна батерия избягва този проблем и ви помага да направите всичко възможно за околната среда.

Спасете планетата, докато купувате своя мотокар

Важно е да направите своето проучване, преди да закупите голяма част от машината за вашия бизнес, така че се надяваме, че това ръководство за емисиите на електрически мотокар е помогнало да се очертаят проблемите с дизеловите и захранваните от батерии превозни средства и да ви покаже предимствата на алтернативи като литиево-йонни модели. Човешката раса е нанесла много щети на планетата и сега е моментът да ги поправим. Изрязването на изкопаеми горива значително намалява броя на парниковите газове в атмосферата, така че закупуването на мотокар с литиево-йонна батерия ще помогне. От статистическите данни по-горе можете да видите, че всяка страна произвежда твърде много парникови газове и сега разбирате ефектите на тези газове върху нас и планетата. Направете правилния избор и купете литиево-йонен мотокар днес.

София, с.Равно Поле, Индустриална зона Верила                                                                                                             

Тел: 0887 366 772                                                                                                                  

 Имейл: motokar@motokar.bg ; info@logistica.bg