Нещо, което бихте могли да държите под око, е новите технологични постижения на пазара на технологии за литиево-йонни батерии. Има убедителен ход към увеличаване на използването на надеждни и ефективни литиево-йонни батерии във все повече и повече продукти в сравнение дори само преди няколко години.

Нарастващ пазар на литиево-йонни технологии и мотокари

Според изследователската агенция Report Linker глобалният пазар на мотокари е сила, с която трябва да се съобразявате. „Той беше оценен на 4,3 милиарда долара през 2018 г. и се очаква да достигне 7,4 милиарда долара до 2026 г., като нараства с CAGR от 7,04% от 2019 до 2026 г.

Наред с по-централизираните складови системи и растежа на онлайн продажбите, литиево-йонната технология е посочена като един от водещите фактори, които движат тази пазарна промяна.

В доклада се обяснява: „Горивната клетка е жизнеспособна алтернатива в такъв сценарий и използването й в батерии нараства значително. Следователно нарастването на популярността на мотокарите, базирани на горивни клетки, значително стимулира растежа на пазара.

Не знаем за вас, но тези впечатляващи цифри за растеж със сигурност са интересно четене. Съветваме ви да отделите време за четене на пълния доклад, ако можете. Анализът включва разбивка по сектори, която можете да прочетете тук .

Постоянно развиващи се продукти и литиево-йонна технология

Природата на съвременния свят, в който живеем, изглежда се съсредоточава върху непрекъснато развиващите се продукти и технологии. И тъй като климатичната криза все повече е в челните редици на умовете ни, е навреме да чуем експерти, които прогнозират, че масовата експанзия на пазара е точно зад ъгъла за тази енергийно ефективна технология.

Според Forktruck Solutions Surveys, 82% от клиентите определено ще обмислят литиево-йонни мотокари при следващото си подновяване. Ще бъдеш ли един от тях?

Какво движи преминаването към литиево-йонната технология?

Тази трансформация е предизвикана от все по-належащата климатична криза. Продължителното преминаване към използване на по-чисти енергийни източници на всяко ниво и разглеждането на бъдещето на решенията за съхранение на енергия поставят технологията на литиево-йонните батерии на преден план, тъй като осигурява устойчиви промени за трансформиране на начина, по който съхраняваме и консумираме енергия.

Литиево-йонните батерии вече са широко разпространени в производството на електрически превозни средства и този все по-доходоносен пазар става все по-силен. На пазара за обработка на материали, литиево-йонната технология се подобри и батериите станаха популярни главно с първоначално палетните колички от начално ниво, някои от които бяха въведени от EP Equipment през 2016 г.

Може би сте знаели, че някои от по-големите продукти са били много скъпи за закупуване с литиево-йонна батерия в основата им. Но всичко това е готово да се промени сега, с разработването на нови мотокари, основаващи се на годините на технологичен напредък, произвеждани в по-голям мащаб и печелящи от икономии от мащаба. EP Equipment, които са експерти в областта, вярват, че всички продукти за обработка на материали могат да бъдат захранвани от литиево-йонна технология в близко бъдеще. Те са един от водещите бизнеси в индустрията, които работят за това.

Неотдавнашно законодателство, което трябва да имате предвид

Законодателството на Евро Етап V регламентира по-ниски граници на емисиите за специфично вещество (PM) и брой частици (PN) за двигатели между 19 kW и 560 kW, според Международния съвет за чист транспорт.

По-новите ограничения изискват производителите да намалят емисиите на PM до само 0,015 g/kWh – 40% намаление спрямо етап IV.

В отговор на тази промяна в законодателството, дизайните станаха по-сложни и включват двигатели, които не разчитат на дизелови филтри за твърди частици (DPF). Въпреки че тези мотокари

могат да доставят мощност и да са съвместими с ЕС, те могат да бъдат скъпи за закупуване. В резултат на това това може да означава, че преминаването към литиево-йонни модели може да бъде по-рентабилно.

И така, какви са основните предимства на литиево-йонната технология и батериите?

– По-екологични – литиево-йонните батерии са по-чиста технология
– По-дълъг живот – литиево-йонните батерии обикновено имат по-дълъг живот от оловно-киселинните
– Възможност за зареждане – литиево-йонните батерии предлагат истинска гъвкавост във вашия склад или работно място
– По-леко тегло – литиево-йонните батерии са около една трета от теглото на оловната киселина
– По-висока ефективност – литиево-йонните батерии са 95% ефективни, което означава, че по-голямата част от съхраняваната енергия действително може да се използва
– По-бързо зареждане – литиево-йонните отнема само 2-3 часа за зареждане, намаляване на времето за престой
– Нулева поддръжка – литиево-йонните батерии не изискват активна поддръжка

Прочетете повече информация за важността на качествените и безопасни батерии тук: https://ep-ep.com/li-ion/

И така, кои мотокари се захранват с литиево-йонни батерии?

EP има гама от литиево-йонни мотокари, които са лесни за използване и сравнително просторни и изглежда се продават на различни уебсайтове на малка част от цената на други мотокари. Както отбелязахме в този блог, има много предимства на тази технология, от които EP Equipment се възползва.

Литиево-йонните мотокари се предлагат в размери, способни да товарят до 3,5 тона, като същевременно предлагат нулеви емисии на място. Решихме, че може да е полезно да представим малка селекция от EP продукти, които може да са подходящи за вашия бизнес.

EFL181 – Нашият уникален литиево-йонен мотокар

EFL181 е проектиран да замени дизеловите мотокари в бизнеса по целия свят. Това е следващото поколение начално ниво на мотокар от EP, с интегрирано зарядно устройство, което може да се използва във всеки стандартен електрически контакт. Този мотокар е чудесен за малки компании и такива, които просто се нуждаят от случайна употреба на мотокар. Има вградено зарядно устройство, така че наистина може да се зарежда навсякъде.

EPL 154 и 185 – палетни колички от следващо поколение

EP прекара последните 10 години в разработването на модел от следващо поколение след EPT 20-15ET . Новите палетни колички се предлагат с новоразработена батерия с литиево-йонна технология и интегрирани зарядни устройства. Това е компактен мотокари, което означава, че е подходящ за много бизнес настройки, включително складове и логистика.

JXO – най-продаваният вертикален пикер

JX0 от EP Equipment е новото поколение селектор за 2017 г. Основното предимство в сравнение с неговите конкуренти е неговата изключително стабилна мачта и интуитивният потребителски интерфейс. Неговата сила е по-малкият обем на бране на поръчки, както и работата в търговската среда.

За повече информация относно някой от тези EP продукти можете да видите нашата страница с продукти .

И накрая, бърза бележка за качеството на батерията

Съветваме ви също да имате предвид важността на качеството на самите литиево-йонни батерии, ако купувате оборудване, захранвано от литиева технология. Изборът на вашия доставчик или партньор разумно е важен от самото начало по много причини. Някои доставчици като EP Equipment произвеждат свои собствени батерии на място в своята фабрика, за да гарантират, че осигуряват истински контрол на качеството както на мотокарите, така и на акумулаторите, които предоставят. EP оборудването е оборудвано и с вътрешно разработена BMS – система за управление на батерията, за да осигури най-дълъг живот на батерията и безопасна работа за техните клиенти.

Не се колебайте да се  свържете с нас,  за допълнителни съвети или за да направите поръчка.

София, с.Равно Поле, Индустриална зона Верила                                                                                                             

Тел: 0887 366 772                                                                                                                  

 Имейл: motokar@motokar.bg ; info@logistica.bg