Решението на EP Equipment за складови ограничения

Тъй като цените на складовете се покачват и разходите за поддръжка на складово съоръжение се увеличават, собствениците на бизнес търсят по-отблизо оптимизирането на пространството и ефективността на текущите си местоположения. Когато адаптирате съоръженията за оптимизиране на пространството, намаляването на размера на пътеката е популярно решение. Въпреки това, компаниите разкриват нови предизвикателства, когато става въпрос за работа в тесни складови пространства. Има нужда да се поставят нарастващи обеми продукти в едни и същи складови сгради, без да се компрометира възможността за използване на оборудване.

Когато работят в затворени пространства, много фирми биха помислили, че работата с мотокар е предизвикателство или дори невъзможно. Собствениците на фирми често ще обмислят друго оборудване за обработка на материали с впечатлението, че използването на мотокар не е възможно в тесни пространства. Това обаче не е така.

Кои са най-малките мотокари в гамата EP?

EP Equipment разполага с набор от складово оборудване, включително малки електрически мотокари за продажба от местни дилъри по целия свят.

 EFS101:

Като алтернатива, EP Equipment предоставя електрически противовесен мотокар EFS101. EFS101 е специално проектиран да отговори на нуждите от леки до средни манипулации в ограничени пространства.

Този малък електрически мотокар е оборудван с 24V/220Ah дълготрайна оловно-киселинна батерия, която може да издържи на ежедневна работа. EFS101 е в състояние да се справи с лека и средна работа в различни условия на работа. Лекият, компактен дизайн предлага най-простата и ефективна работа за товарни/сервизни асансьори и използване на мецанин.

EFS101 разполага с компактно шаси, което е значително по-малко от тези със същия тонаж в индустрията. Той е оптимизиран за гъвкавост в тясно пространство благодарение на късия си радиус на завиване 1278 мм.

 CPD20L2 Electric Forklift

EFS101 може да покрие над 80% от изискванията за работа на клиентите според изследванията. В допълнение към управлението на ежедневни задачи и предизвикателства, операторите могат да се възползват от малкия и компактен размер на EFS101, за да изпълняват задачи в тесни и затворени пространства. EFS101 е компактна машина с леко сервизно тегло (1520 кг) и добавена способност за работа на неравни повърхности благодарение на високия си просвет.

EFS101 разполага с компактно шаси, което е значително по-малко от тези със същия тонаж в индустрията. Той е оптимизиран за гъвкавост в тясно пространство благодарение на късия си радиус на завиване 1278 мм. В допълнение, операторите могат да се възползват от лекото му тегло от 1520 кг, за да покрият товарни асансьори и използване на мецанин.

Какви са случаите на използване на малки електрически мотокари?

В EP Equipment ние се стремим да предложим подходящия камион за всяко приложение. Това включва малки електрически мотокари за работа в компактни съоръжения.

При разглеждане на потенциалните причини за необходимостта от малък електрически мотокари могат да се вземат предвид следните складови характеристики:

  • Тесни пътеки (NA) или много тесни пътеки (VNA)

Ако вашият склад има тесни или много тесни пътеки, но капацитетът, изискван от вашето оборудване за обработка на материали, все още е сравнително висок, тогава малък електрически мотокар може да бъде решението за вашия бизнес.

  • Товарен/сервизен асансьор

Ако вашето съоръжение се простира на няколко етажа с необходимост от транспортиране на оборудване и стоки навсякъде, тогава е задължителен мотокар, който е подходящ за работа като асансьора.

Колко струва електрически мотокар?

Когато разглеждате колко ще струва малък електрически мотокар, трябва да вземете предвид няколко фактора, включително:

Товароподемност

Капацитетът на мотокар ще повлияе на цената, която плащате за машината. EFS101 има капацитет малко под 1T.
Други машини, използвани за работа в затворени пространства, като стекери, ричтраци и малки електрически колички за палети, често не могат да съответстват на капацитета на малък мотокар.

Тип мощност и разходи за поддръжка

Важно е да вземете предвид вида на мощността, когато разглеждате цената на малък електрически мотокар.

Оловно-киселинните батерии, като тази на EFS 101, може да са по-евтини първоначално. Въпреки това, решението на литиева батерия може да допринесе за по-изгодна работа на склада в дългосрочен план.

Предимствата на литиевата батерия включват:

  • По-малко разходи и енергия, изразходвани за зареждане на батерии
  • Без време и труд за смяна на батерии
  • По-малко време и труд, изразходвани за поддръжка и зареждане на оловно-киселинни акумулатори
  • Намалена загуба на енергия (оловно-киселинна батерия обикновено използва до 50% от енергията си чрез топлина, докато литиевата батерия използва само до 15%)
  • По-малкият общ размер на батерията води до подобни разходи за покупка и предлага същата или по-добра автономия поради възможността за зареждане.

Казва се, че всички видове батерии за електрически мотокари имат своето място на пазара. Но с бъдещи очаквания за пестене на енергия и глобални кампании, литиево-йонното е дългосрочното решение за вашия бизнес.

София, с.Равно Поле, Индустриална зона

Верила                                                                                                             

Тел: 0887 311 772 ; 02/ 491 13 23                                                                                                                  

 Имейл: motokar@motokar.bg ; info@logistica.bg